За избори жители на трънските села Врабча и Проданча искат да гласуват във Филиповци, а не в Ездимирци

Жители на трънските села Врабча и Проданча искат да упражняват правото си на вот в друга избирателна секция, а не както е досега – в село Ездимирци. Това каза общинският съветник Ташко Минков на провелата се през изминалата седмица сесия на Общински съвет-Трън.

Общинският съветник попита кмета на Община Трън защо се налага на гласоподавателите от Врабча и Проданча да пътуват до село Ездимирци, за да гласуват. “Няма ли в Ездимирци достатъчно хора за секция и как точно решихте организацията?”, попита Ташко Минков. Жители на двете трънски села имат намерение да организират и подписка за това тяхно искане, поясни още общинският съветник.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова поясни, че този принцип на гласуване за жители от Врабча и Проданча в село Ездимирци се практикува от години. “Не сме го променили. Във Врабча имаме помещение, но по принцип там са много малко хората, които гласуват. Можем да го помислим.”, каза кметът на Трън и добави, че въпросът ще бъде обсъден.

Предложението, което общинският съветник Ташко Минков отправи от името на хората е гласуването да се осъществява в избирателната секция в село Филиповци, тъй като на избирателите от Врабча и Проданча ще им е по-удобно.

Виж също...

Loading...