Безплатен транспорт за гостите на фестивала “Видовденчета” и временна организация на движението на Бърдото

Временна организация на движението на моторни превозни средства ще бъде организирана на 16 юни (неделя) по повод провеждането на фестивала на детското творчество “Видовденчета”, който ще се проведе на Бърдото, предаде репортер на Zapadno.com.

Движението на моторни превозни средства от разклона за Желязната вода на Бърдото ще се спира от полицейски екипи, като изключение ще се прави за участниците във фестивала. Причината е, че на старата сцена на Бърдото, която се намира малко след беседките, посока Желязната вода, ще се проведе фестивала на детското творчество. Временната организация на движението ще бъде наложена с цел осигуряване на сигурността на участниците и гости на събитието.

Два района ще бъдат обособени за паркиране на моторни превозни средства на гости – площад “Чорни” при храм “Света Петка” и пространството край бившия пионерски лагер на Бърдото. От Община Брезник ще предоставят бус, който ще се движи постоянно от площад “Чорни” до мястото на провеждане на фестивала. Превозът ще бъде безплатен. Организаторите на фестивала ще поставят указателни табели за тези, които искат пък пожелаят да се разходят от двата паркинга и да станат част от “Видовденчета”.

Тази неделя на Бърдото ще се проведе първото издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета”. Участие в него ще вземат деца и младежи от община Брезник и други райони на страната. Акцент на събитието ще бъдат именно децата. Специално за всички през целия ден ще бъдат отворено творчески работилници. Прочетете още по темата в публикацията: Творчески ателиета ще забавляват децата в първия фестивал “Видовденчета”, който ще се проведе на Бърдото.

Виж също...

Loading...