Клуб за народни танци “Трънски ритми” ще представи хора от Трънско, Граовско и други области на фестивал в Италия

Танцьори от клуб за народни танци “Трънски ритми” към трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” ще се качат на сцената на международен фестивал в Италия през следващата седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Това ще бъде първото гостуване на клуба за народни танци в Италия. Танцьорите от голямата възрастова група ще се представят на сцената на международен фестивал на музикалното и танцово изкуство “Венециански нощи” в град Лидо ди Йезло, провинция Венеция, Италия. “Трънски ритми” ще представят четири хора, сред които “Трънско” и “Граовско”. Танцовата група ще пътува в понеделник и ще се изяви в два поредни дни. Танцьорите се вълнуват от предстоящото участие в Италия, поясни ръководителят на танцовия клуб и секретар на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” Емилия Миланова.

В международния фестивал “Венециански нощи” ще има представители и на други групи от България. Целта на културното събитие е да предостави възможност за изява на всички участници – деца и възрастни – пред широка публика. Да развият и популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и да даде възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на опит и знания. Организиране на съвместни дейности за запознаване и сприятеляване на изпълнителите, поясняват организаторите на фестивала.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...