Областният управител на Перник сред феновете на стадиона в Ноевци, където ветераните на “Черногорец” и “Левски” завършиха с 8 : 8 – СНИМКИ

Областният управител на Перник Ирена Соколова подкрепи приятелската среща между ветераните на футболен клуб “Черногорец” и професионален футболен клуб “Левски” (София) в брезнишкото село Ноевци, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Ирена Соколова проследи приятелския мач между ветераните на двата отбора, която се състоя този следобед на стадиона в Ноевци. Тя бе част от програмата на традиционния селски събор и премина под мотото “Шампиони в Ноевци”. Губернаторът уважи поканата лично дошла от футболен клуб “Черногорец”, който е тазгодишният областен първенец по футбол за сезон 2018/2019 година при Областния съвет на БФС-Перник. “Поздравявам участниците и активната публика на турнира, провеждащ се от 2016 година насам и вече превърнал се в традиция. Радвам се, че спортисти като вас, дългогодишни играчи от силни и доказали се отбори, дават добър пример на младите. Поздравявам областния първенец, който спечели купата на областния управител, показвайки на терена за пореден път технична игра, кондиционно ниво и феърплей.”, приветства Ирена Соколова.

Приятелската среща между футболен клуб “Черногорец” и професионален футболен клуб “Левски” (София) завърши 3 : 3 в редовното време, а при дузпите резултатът отново остана равен – 8 : 8. Селекционер и треньор на домакините бе бившият футболист на “Миньор” (Перник) Славе Малинов, който е изиграл над 400 мача в “А” група. Главен рефер бе доайенът на футбола в Брезнишко Михаил Величков, който сега води ветераните на “Миньор” (Перник).

В състава на гостите играха Станислав Ангелов, Георги Донков, Цветан Генков, Дончо Донев, Здравко Здравков, Ангел Станков, Стефан Василев, Стефан Павлов – Фифи Перото и други. Домакините бяха представени от кмета на селото Асен Асенов, игралите в “А” група Петър Анестиев и Славе Малинов, видния футболен деец Студенчо Малинов и други.

От пресцентъра на Областна администрация-Перник припомниха, че ветераните на “сините” гостуваха за първи път през 2016 година в брезнишкото село по случай 70-годишния юбилей на местния тим. Тогава “Черногорец” победи ветераните на столичани с 3 : 1.

Разгледайте снимки от провелата се приятелска футболна среща на стадиона в Ноевци:

 

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...