Детски танцов състав “Граовчета” и формация “БрезиЯна” спечелиха първо място, купа и медали от фестивала в Долна Малина

Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” и танцова формация “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева се завърнаха с отличия от фестивала “Dolna Malina Open Fest” в горномалинското село Долна Малина, научи Zapadno.com.

Двата състава се завърнаха с първо място, купа и медали от фестивала, който се провежда в продължение на 1 месец. Журито, оценявало участниците беше съставено от Йордан Станимиров, Петър Кирилов, Светла Караджова и Николай Балабанов. Това е поредното събитие, в което участие взимат двата състава, ръководени от хореографът Яна Кираджиева. През месец март тази година “Граовчета” и “БрезиЯна” участваха в 13-то издание на национален танцов фестивал “Ритъмът в сърцето ми” ‘2019 в София, откъдето отново се завърнаха с отличия.

„Dolna Malina Open Fest” е иновативно едномесечно събитие, което обединява изкуство, спорт, образование и благотворителност, като дава възможност на автори, спортисти, ученици и студенти от различни направления и възрасти да се срещнат, обменят опит и да представят своето изкуство и талант под формата на турнири, състезания, разменни работилници, възстановки, изложби, концерти, представления, шоута, пърформанси, тематични музикални събития и други. На 15 и 16 юни се проведоха фолклорно надпяване и надиграване, био пазар и изложби.

Снимка: Ваня Василева

Виж също...

Loading...