Ръководителят на “Балкан” (Банище) с равносметка за трудното възраждане на футболния клуб и борбата с бюрокрацията

Ръководителят на футболен клуб “Балкан” (Банище) Захари Крумов оповести равносметка за изминалия полусезон и трудностите, които е срещнал за да задържи отбора, научи Zapadno.com.

Футболният клуб “Балкан” беше възроден през 2018 година след известно прекъсване. Тимът отново се завърна в играта на Областната футболна група. В началото много хора се съмнявали, че Захари Крумов ще се справи с начинанието, което поел. Но въпреки това отборът завърши изминалия футболен полусезон и дори направи няколко приятелски срещи в региона.

Пълният текст на равносметката, която ръководителят на тима оповести във Фейсбук профила на “Балкан”, може да прочетете в следващите редове.

През миналата година за радост на едно от най-малките села в Брезнишка област бе възроден Футболен клуб Балкан Банище . Тогава много хора се съмняваха , че ще се справя със задачата. Първо да подсигуря пари за първо участие , картотекиране , депозитна такса и съдийски такси . Второ да намерим момчета , които да се състезават от името на Балкан и не на последно място да приведа стадиона във вид в който може да посреща мачове от първенството. Въпреки трудностите , които описвах в горните редове аз не се отказах . В края на миналата година от община Брезник ни обещаха финансова помощ , която се полага на всички отбори в общината . В началото на тази година съвсем случайно в интернет сайта zapadno.com прочетох , че от община Брезник отпускат пари за ФК. Чорни , ФК. Черногорец и ФК. Буря , а за нас няма . Веднага намерих тел. номер на зам. кметицата г-жа Добреска , която отговаря за спорта в общината да я попитам каква е причината да няма пари за нас . Нейния отговор беше следния . ( Изпуснали сте срока за подаване на заявление за присъединяване към спортно дружество Чорни ) Втория ми въпрос беше , защо предните години бяхме членове , а сега не сме и не сте ли длъжни да ни пратите уведомително писмо , при което тя ми каза , че оставаме за догодина. В момента се боря с бюрокрацията за да може да продължим да радваме малкото селце .

Виж също...

Loading...