Самодейци от село Слаковци с подготовка за Регионалния фестивал на любителското творчество на възрастни хора

Трескава подготовка кипи в брезнишкото село Слаковци, съобщиха за Zapadno.com от местното народно читалище “Искра-1932”.

Самодейци към читалището на селото правят последни приготовления за участието си в предстоящия Регионален фестивал на любителското творчество на възрастни хора от Югозападна България. Читалището на Слаковци ежегодно участва във фестивала. През 2018 година групата от Слаковци беше удостоена с Първо място в категорията “Групи, пресъздаващи фолклорни обреди и обичаи”. Златен медал и диплом са присъдени на Светла Райчева от читалището на Слаковци в категорията “Певици/певци” при индивидуалните награди. Разказвачката на словесен фолклор от слаковското читалище Светла Пантелеева е наградена със златен медал и диплом в категорията “Разказвачи”.

На 24 юни (понеделник) от 10:00 часа на откритата естрада в местността „Ладовица”, зад хипермаркет „Кауфланд”, в пернишкия квартал „Изток”, ще се проведе VIII-ми Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България. Проявата се организира от народно читалище “Искра-1961” с подкрепата на Община Перник и има конкурсен характер. Участниците във фестивала ще бъдат оценявани от компетентно жури.

В Регионалния фестивал ще се включат над 270 участници от 3 области – Благоевград, Кюстендил и Перник, 7 общини – Невестино, Брезник, Радомир, Дупница, Земен, Благоевград и Перник. Представители на народни читалища, дневен център за възрастни хора, пенсионерски клубове и индивидуални изпълнители. Общо 25 формации и индивидуални изпълнители.

Снимка: Светла Райчева

Виж също...

Loading...