От началото на месец юли 50 жители на община Брезник ще получават обслужване от домашни помощници и медицинско лице

В продължение на 1 година Община Брезник ще изпълнява услугата “Патронажна грижа”. Решение за възлагане на услугата беше взето от Общински съвет-Брезник на провелата се по-рано днес сесия, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници единодушно гласуваха със “за” да се възложи изпълнението за патронажна грижа. Чрез услугата ще бъдат назначени лица за домашни помощници, както и медицинско лице. За изпълнение на проекта вече е сключен договор между Община Брезник и Министерство на труда и социалната политика.

На 50 потребители от община Брезник ще бъдат предоставяни услуги в домашна среда. Всякакъв вид домашна помощ ще бъде предоставяна на хората, като например почистване на дома и пазаруване. “Потребителите ще бъдат обслужвани по 2 часа дневно. Медицинското лице също ще бъде до 2 часа при потребител за основни медицински нужди на потребителите като измерване на кръвно налягане и други. Вече са набрани 39 потребители, трябва да достигнем броят 50.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Набраните до момента потребители са главно от град Брезник, но има и такива в населени места на общината. Изпълнението на услугата за патронажна грижа ще стартира от 1 юли 2019 година и ще продължи до 1 юли 2020 година.

Виж също...

Loading...