Ноевчанин изработи метално сърце, което беше поставено в центъра на Ноевци за кампанията “Капачки за бъдеще”

Метално сърце за благотворителната кампания “Капачки за бъдеще” беше изработено от жител на брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Металното сърце събира пластмасови капачки, които пък ще се взимат от организаторите на кампанията “Капачки за бъдеще”, която се провежда на много места в страната. Специалният съд за събиране на капачки беше поставен преди няколко дни в центъра на село Ноевци. На него е поставена табелка, която оказва, че целта на събраните капачки е закупуването на медицинско оборудване в малките градове на страната. “България и света могат да станат едно по-приятно място за живеене, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това.”, гласи още надписът.

Това е първото подобно сърце в община Брезник. На територията на област Перник са поставени около още 10 такива. Кметът на селото ще подава сигнал след като съдът се напълни с пластмасови капачки, за да пристигнат организатори на кампанията и да ги приберат.

Металното сърце е изработено от местния жител Сашо Лозанов и е първото такова, което прави, но не и последното. Младото момче е решено да изработи още такива, с които да се подпомогне кампанията на “Капачки за бъдеще”. Всеки, който желае да му бъде изработено такова сърце, може да се свърже с ноевчанина на телефон 0894 760 411.

Виж също...

Loading...