За реконструирания мост в местността “Секирица” се търси фирма, която да извърши строителство на обекта

Обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на строителство на обект: мост при км 42+691 на път II-63 „Перник-Брезник-Трън“ ремонт и реконструкция“ е обявена от Областно пътно управление-Перник, сочи справка в регистъра на Агенция по обществени поръчки.

Прогнозната стойност на обявената обществена поръчка е 163 000 лева без включен ДДС. Целта на обществената поръчка е да бъде определен изпълнител за строителството и да се сключи договор за изпълнение, с оглед подобряване на технико – експлоатационните характеристики на пътната отсечка и постигане на еднородност на пътните настилки, което ще осигури оптимална скорост на пътуването и безопасни условия за движение по пътния участък, намаляване на броя на пътнотранспортните произшествия и времето за пътуване, става ясно от обявлението.

От Областно пътно управление-Перник са обявили обществена поръчка и за строителен надзор при изпълнението на строителните дейности на моста в местността “Секирица”. Прогнозната стойност за услугите, които ще се извършват е 15 000 лева без включен ДДС.

Точно преди седмица читателите на Zapadno.com първи научиха, че мостът в местността “Секирица” получи разрешение за строеж от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Разрешението за строеж е от 14 юни 2019 година и е за обект “Авариен ремонт на мост при км 42+691 на път II-63 „Перник – Брезник – Трън“, при условията на член 60 от Административнопроцесуалния кодекс.

Какво се случи през последната повече от 1 година на моста в местността “Секирица” не е ясно, тъй като в момента се извършва прокурорска проверка, която пък започна след разследване на известната журналистка Валя Ахчиева, което е публикувано в сайта EUELECTIONSBULGARIA.COM, базиран в Брюксел. Прочетете още по темата в публикацията: Разследване: Прокуратурата проверява ремонта на моста при местността “Секирица”, строи се без разрешение.

Виж също...

Loading...