Продукцията на Мария Колева от трънското село Ломница с първа награда от Празника на киселото мляко

Овче кисело мляко от трънското село Ломница беше удостоено с първа награда на Празника на киселото мляко в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Овчето кисело мляко е произведено от Мария Колева, която винаги взима участие в Празника на киселото мляко и често печели първо място. Не е трудно отглеждането на животните в село Ломница, а продукцията от тях са вложени много желание и труд, сподели Мария Василева пред Zapadno.com. Освен кисело мляко, тя представи и домашни сладка от боровинки и ягоди. Прочетете и вижте още интересни подробности от провелия се празник чрез публикацията: Какво предлага тазгодишното издание на Празника на киселото мляко в град Трън – ВИДЕО.

Наградите на участниците бяха връчени от кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и председателят на фондация “Д-р Стамен Григоров” Ирена Иванова. Участници от различни краища на Трънско, съседни общини и страната получиха грамоти за майсторство в приготвянето на млечни продукти. Наградени бяха и участвалите в конкурсите за есета, фотографии и рисунки.

Виж също...

Loading...