Лидер на политическа партия „Зелените“ посрещна рождения си ден в трънска Банкя и посети Ждрелото на река Ерма

Албена Симеонова, която беше трета в листата на „Демократична България“ и водеща номинация на политическа партия „Зелените“ за Европейския парламент гостува на Трън в края на миналата седмица, става ясно от публикациите в нейния Фейсбук профил, видя Zapadno.com.

Последната качена снимка е от неделя, когато Симеонова е посетила Ждрелото на река Ерма и се е снимала заедно с нейни приятели, с Румяна Боянова и Наталия Кадънкова. Боянова е основен двигател на местно ниво на „зелените“ дейности, а Кадънкова е неин последовател и отговорник за туристическия информационен център при Ждрелото.

От престоя си в Трънско Симеонова е качила снимки още от посещение на Фестивала на киселото мляко и на трънското село Банкя. Тя е била там навръх 55-ия си рожден ден. Симеонова е родена в Перник. Тя е завършила биологическия факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Преди да стане политическо лице, Симеонова е предимно предприемач в сферата на биологичното земеделие. От 2015 година е председател на Българска асоциация “Биопродукти”. Членове на асоциацията в община Трън и въобще в област Перник не са регистрирани, показва справка от сайта на организацията.

Албена Симеонова беше номинирана от политическа партия “Зелените” (вече с ново име – „Зелено движение“) за водач на общата листа за евродепутати на политическото обединение “Демократична България”, в което влизат още „Да, България“ с лидер Христо Иванов и Демократи за силна България начело с Радан Кънев. В крайна сметка на изборите през май 2019 година Симеонова беше трета в общата листа, а за водач беше определен Кънев. като резултатът от вота му отреди депутатско място в Брюксел.

Снимка: Албена Симеонова

Виж също...

Loading...