На четири места в Брезник вече има безплатен безжичен интернет, предстои изграждането на още 6 точки в града

На 10 места в град Брезник ще има безплатен безжичен интернет. Четири от точките вече работят, съобщиха от Община Брезник.

Общината е кандидатствала и спечелила ваучер за изграждане на 10 точки за безплатен безжичен интернет на публични места по програмата WiFi4EU на Европейската комисия. От днес, 1 юли безплатен интернет има на площад „9-ти септември”, паркинг при църквата „Света Петка”, площадката пред зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник и паркинг при сградата на общинската администрация. Предстои изграждането и на останалите 6 точки, допълниха от Община Брезник.

Според оценките до 2020 година от схемата WiFi4EU ще се възползват между 6 000 и 8 000 местни общности. Инициативата WiFi4EU е предназначена за граждани и посетители на Европейския съюз, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове на територията на Съюза. Wi-Fi точките за достъп могат да бъдат инсталирани от Общината и дружеството за инсталиране на WiFi, като се използва ваучер от Европейския съюз.

Виж също...

Loading...