Научен форум на Църногорския събор в Брезнишко ще представи храната на бъдещето

Научен форум “Храната на бъдещето” ще се проведе по време на предстоящото второ издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, предаде репортер на Zapadno.com.

Форумът ще бъде открит на 12 юли (петък) от 15:00 часа в голямата магерница на манастира “Свети безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. “Претенцията на този научен форум, който ще предшества събора като колоквиум, проведен в петъка, ще е да представи на широката аудитория развитието на биоземеделието и изобщо развитието в земеделския сектор в област Перник. Както и претенциите, които имаме като държава по отношение на развитие на екологично чистите храни. България е известна с добрите си хранителни земеделски продукти и това върху което акцентира напоследък Министерство на земеделието и храните и това, което финансира приоритетно, са производства на био продукти. Заедно с това ми се иска да могат да бъдат представени всички земеделски производители, които решат да предложат от своята продукция.”, каза пред Zapadno.com председателят на Организационния комитет на Църногорския събор и областен управител на Перник Ирена Соколова.

Поканени за участие във форума са представители на агробизнеса, специалисти по научни изследвания в областта на земеделието, министърът на земеделието, храните и горите и други лица от отговорни институции. “Говорейки за храната на бъдещето ще имаме идеята да можем да разискваме по темата за това кое ни прави хора на бъдещето и как през настоящия си живот даваме основание на себе си и на поколенията след нас да мислят за бъдещето отговорно.”, сподели още председателят на Организационния комитет Ирена Соколова.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящия Църногорския събор.

Виж също...

Loading...