За празника на МВР полицейското управление на Брезник се оборудва с нова патрулка – 130 конски сили и 6-степенна скоростна кутия

Днес, на тържествено събрание в сградата на Областна дирекция МВР-Перник бяха наградени служителите от дирекцията, постигнали високи резултати при осъществяване на дейността си. С „Почетен знак“ на МВР – втора степен е награден началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. Същото отличие, но трета степен получават и двама служители от сектора. Наградите са от Младен Маринов, министър на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

С „Грамота“ от административния секретар на МВР Бойко Славчев е наградена Звезделина Василева – главен юрисконсулт в дирекцията. „Писмена похвала“ от директорът на Областна дирекция МВР-Перник старши комисар Димитър Попов получиха 7 служители от дирекцията, за проявена самоинициативност и постигнати отлични резултати при представянето на Областната дирекция  в провежданите ежегодни турнири по стрелба. Отново с „Писмена похвала“, но за съществен принос и постигнати високи резултати при изпълнение на професионалните задачи, са отличени 46 служители на полицията, в това число заместник директорът комисар Сашко Христов и началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Василев.

На церемонията бяха връчени и наградите от провелия се турнир по стрелба в чест на празника. На първо място индивидуално жени се класира Александра Атанасова от отдел „Разследване“. Втора е Анна Кирилова от група „Миграция“ и трета Цветелина Ленкова от Първо Районно управление. При мъжете първи е Ивайло Ангелов – от Първо Районно управление, втори Мартин Стоянов – сектор „Пътна полиция“ и трети Румен Евтимов от същия сектор. В отборната надпревара на първо място при жените е тимът на отдел „Разследване и група „Миграция“, на второ Първо Районно управление и на трето отдел „Охранителна полиция“. Първи отбор на Първо Районно управление е първенец при мъжете. На второ място е сектор „Пътна полиция“, а на трето Районно управление–Радомир.

Ключовете на 5 нови автомобила „Шкода“ бяха връчени от старши комисар Димитър Попов. Първо Районно управление получава два автомобила и по един за Второ Районно управление, Районно управление-Радомир и Районно управление-Брезник. В средата на месец юни тази година 346 нови патрулни автомобила бяха връчени за нуждите на МВР и Жандармерията. Общата им стойност е 9 милиона лева, а моделът се води, че е най-компактният седан, който “Шкода” е произвеждал. Новите автомобили са с мощност 130 конски сили и 6-степенна скоростна кутия. Намерението на МВР е патрулките да заменят използваните досега автомобили с марката “Опел Астра”.

По случай празника са получени множество поздравителни адреси, в това число от областният управител на Пернишка област Ирена Соколова и от доктор Вяра Церовска – кмет на Община Перник. В заключителната си реч по време на церемонията, старши комисар Попов поздрави всички отличени по случай празника, изказа задоволство от постигнатите професионални резултати и пожела на служителите крепко здраве, лични и професионални успехи.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и пресцентъра на МВР

Виж също...

Loading...