Ирена Соколова: Всеки може да предложи продуктите си на Църногорския събор

Голяма алея на производителите ще бъде обособена на предстоящия Църногорски събор “В сърцето на Граово”, който ще се проведе край манастира “Свети безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци на 12, 13 и 14 юли, предаде репортер на Zapadno.com.

Всякакви продукти от земеделци и стопани ще бъдат представени на посетителите на алеята. Занаятчиите със своите занаяти също ще са във фокуса на събитието. “Всеки може да има своята шатра и място, така че да предложи продуктите си и да ги продава. По отношение на занаятчийството – също. Знаете, че и миналата година имахме занаятчии, които предлагаха грънчарски изделия, изделия от ковано желязо и други продукти от традиционни и древни занаяти.”, поясни пред репортер на Zapadno.com председателят на Организационния комитет на Църногорския събор и областен управител на Перник Ирена Соколова.

Критерии за производителите и занаятчиите няма да има, но те ще трябва да могат да покрият участието си в трите дни на Църногорския събор, да разполагат със своя шатра и да спазват режима и дневния ред за участие.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности за предстоящия Църногорския събор.

Виж също...

Loading...