Приятна изненада на 15 септември за учениците в Ноевци – посрещат ги в класна стая от рециклирани материали – СНИМКИ

„По договора за сътрудничество между Община Брезник и “Асарел Инвестмънт” ЕАД получихме финансиране за нашия проект “Грижа за природата – надежда за бъдещето”, съобщи специално за читателите на Zapadno.com директорът на основно училище „Христо Смирненски“ Ивелина Ангелова.

Целта на проекта е изграждането на класна стая от рециклирани материали. В началото на месец юни стартира пълна промяна в класната стая, като се използват предимно ненужни вещи и вече използвани материали. От 15 септември в проекта ще вземат участие и учениците от основно училище “Христо Смирненски”.

„Идеята е, че ще открием учебната година като изненадаме учениците с така направената класна стая от стари неизползваеми вещи, които иначе бихме изхвърлили, а в случая ние сме намерили алтернатива те пак да влязат в употреба.“, разказва директорът на училището. „Стаята ще бъде с етажерки и шкафове от стари палета и дървени щайги, чиновете на учениците са от времето на техните майки и бащи, а може би и по-стари, които ние освежихме и пребоядисахме, саксиите в стаята са от стари грамофонни плочи и пластмасови бутилки.“

До първия учебен звън през септември предстои да бъдат закупени и кошове за разделно събиране на боклук. Стаята вече е пребоядисана в жълто и зелено, символизираща цветовете на Слънцето и тревата, а на една от стените има голямо зелено дърво и изгряващо Слънце.

„Идеята ни е да изградим позитивно отношение към училищната общност като част от екосистемата на село Ноевци. Изграждането на “еко” класна стая, за която учениците да се грижат и поддържат чиста, ще създаде умения и навици у тях за опазване на околната среда, осъзнавайки себе си като част от голямата екосистема Земя.”, уточни Ивелина Ангелова.

Разгледайте как изглеждаше класната стая преди и към момента на промяната чрез снимки, които Ивелина Ангелова предостави на Zapadno.com:

 

 

 

 

Виж също...

Loading...