Брезнишкият детски танцов състав “Граовчета” с изяви на сцената на международния младежки фестивал на изкуствата “Музите” в Созопол

Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” с ръководител Яна Кираджиева участва в 14-тото издание на международния младежки фестивал на изкуствата “Музите” в Созопол, научи Zapadno.com.

Фестивалът се провежда от 5 до 15 юли и е под патронажа на вицепрезидентът Илияна Йотова. Включен е в културната програма на град Созопол и в културния календар на Министерство на културата. В конкурса участват ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студия, детски и младежки центрове, деца и младежи на възраст от 5 до 35 години. В тазгодишното издание на фестивала участие ще вземат участие над 1 500 деца и младежи от 15 държави.

Детски танцов състав “Граовчета” ще участва във фестивала от 5 до 10 юли, когато е първата сесия на събитието. “Първият ден протече с дефиле по улиците за откриване на фестивала. От всяка група имаше по трима представители на сцената, за да представят състава с техния флаг и знамето на съответната държава.”, поясни ръководителят на състава от Брезник Яна Кираджиева.

Вторият ден от международния фестивал е започнала конкурсната програма, която е разделена на категории. Талантливите деца от град Брезник са се представили с два танца. Резултатите от първата сесия на конкурса ще бъдат ясни утре (вторник), когато е награждаването на отличените.

Детски танцов състав “Граовчета” съчетават посещението в Созопол с разходки и плаж в кристалните води на Черно море. Замъкът в Равадиново е сред забележителностите, които групата от Брезник е посетила до момента.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...