В Брезнишко народен представител опроверга мнението, че депутатите нищо не работят

Народните представители от “БСП за България” Станислав Владимиров и инженер Любомир Бонев, заедно с младежи от Перник и Брезник почистиха района около мегалитния храм-кладенец в село Гърло. Окосиха тревата, която бе достигнала човешки ръст. Премахнати са също треви и храсти от пътеките водещи към кладенеца, а отпадъците са събрани и извозени.

„Не всяка година, искам избори всяка седмица!“ – беше възкликнал Михаил Кръстев през 2016 година в своя публикация в nbox.bg. Вероятно жителите и гостите на Брезник споделят това мнение, след като станаха свидетели на добрите умения на пернишкия представител в Народното събрание Станислав Владимиров.

Вижте във видеото колко сръчно за минути премахва с косачка буйната растителност около кладенеца при село Гърло:

Неговите умения предизвикаха похвали и коментари в социалните мрежи. Наред с поздравления, тук-там се прокрадваха и мнения, че с такива депутати, няма нужда да се плаща на общински фирми за почистване и озеленяване. Други посочваха още много места в областта, които също имат нужда от почистване. Но имаше и такива: „Да се намери един достоен сред недостойните!“, „Пример за Български депутат“, работещ депутат, ама наистина работещ!“

Инициативата на депутатите от левицата бе провокирана от редица въпроси, зададени към министъра на културата, свързани със състоянието на уникалното древно съоръжение. Те са категорични, че ще продължат да настояват за запазването и поддържането на античния комплекс. “Благодарим на тези млади хора, които откликнаха на поканата ни, заедно в неделния ден да почистим храм-кладенеца в с. Гърло”, казаха народните представители.

Снимка: “БСП за България” – Перник

Виж също...

Loading...