Самодейци от Брезник, Слаковци и Долна Секирна ще се качат на сцената на Църногорския събор

Самодейци от три читалища в община Брезник и детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото училище ще вземат участие във второто издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, съобщиха за Zapadno.com от Организационния комитет на събитието.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” ще се проведе в петък, събота и неделя на ливадите край манастира над брезнишкото село Гигинци. Участие в него ще вземат над 1 000 изпълнители от 7 области на страната. Представители на народни читалища, музикални училища, клубове – общо 49 формации, дуети, квартети, разказвачи и индивидуални изпълнители. Прочетете още по темата в публикацията: Над 1 000 изпълнители, Бусинска керамика и 8-месечен участник на Църногорския събор. Сред тях ще бъдат и представители от община Брезник.

В събота на една от сцените на събора ще се изявят самодейци от народно читалище “Искра-1932” в село Слаковци и народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. Участията им ще бъдат в сутрешните часове. В неделния ден пък свои изпълнения ще представят танцьорите от детски танцов състав “Граовчета” към средно училище “Васил Левски” в град Брезник и самодейците от народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна. Тяхното участие ще бъде в часовете около обяд и ранния следобед.

Виж също...

Loading...