Печени прасенца, изкуство от кратуни, мехлеми от охлюви и други продукти на Църногорския събор – СНИМКИ

Колоритът на всякакви продукти и стоки е представен на второто издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се провежда на ливадите край манастира над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Посетителите на събора могат да си закупят мехлеми от охлюви и билки, захарен памук, няколко вида сладолед, магнитчета, патриотични флагове, чанове, българско сребро, народни носии, вина, тениски с шевици, икони, печени прасенца и други мезенца, изкуство от кратуни и други интересни продукти и стоки. Пътуващо читалище “Бащино огнище” показва автентичността на българщината и предлага специален фото кът, на който може да си направите снимка в народни носии.

Всеки, който желае да опита какво се произвежда в Брезнишко, може да го направи чрез шатра с граовска трапеза. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Фермерски продукти от краищата на Брезнишко са изложени на граовска трапеза за Църногорския събор – СНИМКИ. На Църногорския събор силните дни откъм посетители са събота и неделя. Днес, в петък, посетителите са по-малко, а и някои търговци все още опъват шатри.

Църногорският събор се реализира със спонсорството на „Асарел-Инвестмънт“ и ОЗК-Перник. Негови организатори са Областната управа и кметовете на Общините в региона, с подкрепата на общественици и на бизнеса в лицето на КРИБ-Перник, Министерството на земеделието, храните и горите, Обединени български животновъди и Българската православна църква.

Разгледайте какво предлагат шатрите и скарите на Църногорския събор чрез снимките, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...