С църковно обръщение беше поставено началото на научния форум за Църногорския събор “В сърцето на Граово” – ВИДЕО

Научният форум на тема “Храната на бъдещето” събра десетки високопоставени гости в Църногорския манастир „Свети Свети Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Колоквиумът е под патронажа на областния управител на Перник и с участието на главния редактор на вестник „Стандарт” Славка Бозукова, която е модератор. Началото на форума, който съпътства второто издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, беше поставено с приветствие на игумена на манастира архимандрит Никанор. В обръщението си той поздрави присъстващите участници и гости. “Помагаме си взаимно, тъй като както човешкото тяло е едно единство от плътта и душата, така и в живота на човешкото общество духовното и материалното непрекъснато преплитат, взаимодействат, подпомагат се или пък си пречат тогава, когато няма необходимият духовен ред.”, каза архимандрит Никанор. След неговото приветствие думата беше дадена на областния управител на Перник Ирена Соколова.

Църногорският събор се реализира със спонсорството на „Асарел-Инвестмънт“ и ОЗК-Перник. Негови организатори са Областната управа и кметовете на Общините в региона, с подкрепата на общественици и на бизнеса в лицето на КРИБ-Перник, Министерството на земеделието, храните и горите, Обединени български животновъди и Българската православна църква.

Вижте как беше открит научният форум за Църногорския събор чрез видеото на Zapadno.com:

Запознайте се с пълната програма на Църногорския събор чрез публикацията: Тридневно веселие ще изпълни манастирските ливади над брезнишкото село Гигинци за Църногорския събор – ПРОГРАМА ПО ДНИ

Виж също...

Loading...