Попска вишновка, лекове от Погановския манастир и духовна литература на Църногорския събор над Гигинци – СНИМКИ

Манастирски продукти са изложени на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се провежда край манастира над брезнишкото село Гигинци, предаде репортер на Zapadno.com.

Сред продуктите са домашна вишновка, която отец Михаил Станкович е приготвил. В нея са вложени 35-градусова гроздова ракия, вишнев сок и щипка любов. Всеки, който желае може да дегустира вишновката, ако вече не се е изчерпала поради ограничените количества от продукта.

Сръчен дърворезбар пък показва различни етюди, които е изработил с длето, ръце и дърво. Освен дърворезби за украса, той предлага и вещи от дърво за бита. Посетителите могат да си закупят и духовна литература, която е издадена с подкрепата на Църногорския манастир по благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Погановският манастир от Република Сърбия също показва свои продукти, които са предимно лекове за гърло, за премахване на токсини от тялото и други. Продуктите са опаковани като за търговска мрежа, но надписите по тях гласят, че са 100 % природни. Продават се още и манастирски вина, розета и ракия. Около манастирските щандове присъстват и магнитчета или изрисувани керемиди.

Църногорският събор се реализира със спонсорството на „Асарел-Инвестмънт“ и ОЗК-Перник. Негови организатори са Областната управа и кметовете на Общините в региона, с подкрепата на общественици и на бизнеса в лицето на КРИБ-Перник, Министерството на земеделието, храните и горите, Обединени български животновъди и Българската православна църква.

Разгледайте снимки на изложените на манастирския базар продукти, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...