Глутница с бездомни кучета шокира минувачи по една от главните улици в град Брезник – ВИДЕО

Глутница с около 15 бездомни кучета шокира минувачи в град Брезник. Видеа с обикалящата глутница бяха споделени от Цветелина Борисова в социалната мрежа Фейсбук, видя Zapadno.com.

Бездомните кучета са заснети по улица “9-ти септември” в Брезник, която е сред централните такива в града. Авторът на видеата се възмущава от гледката и допълва, че в района минават майки с деца, възрастни хора. Освен това кучетата преминават и пред автомобилите. Според нея не трябва да се случва злополука, за да се предприемат мерки.

Вижте едно от видеата, които Цветелина Борисова сподели:


Проблемът с безстопанствените кучета в региона се задълбочава с всяка година и е подпомогнат от така наречените “виладжии”. При посещението си на село, хората често си взимат куче-пазач, което им става непотребно след като се завръщат в големия град. Повечето такива кучета имат различна съдба – едни са изоставени да загинат от глад, а други са захвърлени в покрайнините на Брезник.

Ежегодно фондацията Verein RespekTiere Austria и Община Брезник провеждат безплатна кастрационна кампания на домашни и бездомни кучета и котки. Прочетете още по темата в публикацията: Около 200 кучета и котки могат да бъдат обработени по време на безплатната кастрационна кампания в Брезник.

Виж също...

Loading...