Зъб на динозавър, открит край Брезник е запечатан на снимка, която Държавен архив-Перник съхранява от близо 30 години

Уникална фотография на зъб от динозавър се съхранява във фонда на Държавен архив-Перник. Зъбът е открит в местност в землището на Брезник, поясниха от Държавен архив-Перник.

Снимката не е датирана, но постъпва на съхранение в архива в град Перник през 1991 година и се намира във фонда на видния брезнишки адвокат Михаил Попов. Фотографията беше разпространена по-рано днес по повод информацията, че при проведени през 2017 и 2018 година в района на община Трън разкопки са открити фрагменти от кости на динозаври.

През лятото на 2018 година читателите на Zapadno.com имаха възможността да научат повече за откритите в Трънско фрагменти от динозаври. Прочетете още по темата в публикацията: При нови разкопки в Трънско откриха кости от динозавър, които са на около 80 милиона години.

Археологически разкопки се провеждат и в района на град Брезник. При последните разкопки, които попадат в концесионната площ на дружеството “Трейс Рисорсиз”, бяха локализирани основи от древна сграда. Прочетете още по темата в публикацията: Археологическите разкопки край Бърдото локализираха основи от древна сграда. Дейностите на археолози и екипите им в района на Брезник ще продължат, като скоро се очаква да започнат разкопки на нов обект.

Снимка: Държавен архив-Перник

Виж също...

Loading...