Комисия на ДНСК провери брезнишкия храм “Света Петка” и прие без проблеми извършения ремонт

Енорийският храм “Света Петка” в град Брезник е бил инспектиран от Комисия на Дирекция за национален строителен контрол, предаде репортер на Zapadno.com.

Инспекцията е направена по повод извършения в храма ремонт. Комисията е направила проверката в края на миналата работна седмица. “Мина Комисия от ДНСК и прие ремонтът на храм “Света Петка”. Всичко е изпълнено според заложеното по проекта. Също така входирахме и документите за окончателно плащане в Държавен фонд “Земеделие”. Така че вече с леко сърце можем да готвим за следващия прием по същата програма и мярка, където ще кандидатстваме с проект за магерницата. Имаме одобрена виза за проектиране от НИНКН. В момента се работи по техническия проект.”, поясни протойерей Константин, който е председател на Църковното настоятелство към храма.

На 4 март, тази година, храм “Света Петка” беше обновлен с благословията на Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. Това се случи след извършените ремонтни дейности по сградата и двора на светата обител. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: С благословията на Белоградчишкия епископ Поликарп беше осветен обновеният храм “Света Петка” в Брезник – ВИДЕО.

Очаква се съвсем скоро да започнат дейности по възстановяването на манастира в подножието на планината Любаш, между брезнишките села Ребро и Кривонос. Завършен е вече ремонтът на манастирите край брезнишкото село Билинци и трънското село Пенкьовци. Вероятно скоро ще бъдат направени освещавания и на тези два манастира.

Виж също...

Loading...