Безопасен ли е за преминаване на автомобили алтернативният път при местността “Секирица” в Трънско? – СНИМКИ

Повече от половин година след като беше пуснат алтернативният път по второкласен път 63 при местността “Секирица” в община Трън започва да се руши, установи проверка на Zapadno.com.

Движението на автомобили по алтернативния път беше пренасочено през месец ноември 2018 година. В района са поставени указателни значи и табели за временната организация на движението. Тогава се говореше, че се очаква ремонтът на моста при местността “Секирица” да приключи до 15 декември 2018 година, като в зависимост от метеорологичните условия може и да продължи след тази дата.

Към днешна дата преди началото на алтернативния път са се образували две дупки, като едната е с дълбочина няколко сантиметра. Положението е такова от месеци, а за да избегнат пътните препятствия шофьорите на моторни превозни средства често навлизат в насрещното, което пък създава предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия поради ограничената видимост около алтернативния път.

Темата с дупките и ремонт на стария мост при местността “Секирица” беше дискутирана и на провелата се вчера сесия на Общински съвет-Трън. Някои от общинските съветници също изразиха мнение, че дупките създават предпоставки за катастрофи. Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова поясни, че е провела разговор с ръководството на Областно пътно управление-Перник, откъдето и е отговорено, че се работи по въпроса.

Друга видима нередност по платното на алтернативния път са следите от тежкотоварни автомобили, които буквално са издраскали асфалта. Въпреки това в района досега не се е случвала катастрофа, но е важно шофьорите да се движат с повишено внимание.

Наскоро стана ясно, че скандалният ремонт на моста при “Секирица” получи нов развой. В края на месец юни беше обявена обществена поръчка за извършване на строителство на обект: мост при км 42+691 на път II-63 „Перник-Брезник-Трън“ ремонт и реконструкция“. Това се случи дни след като министърът на регионалното развитие и благоустройството издаде разрешение за строеж на моста, по който всъщност вече са извършени дейности. Прочетете още по темата в публикацията: За реконструирания мост в местността “Секирица” се търси фирма, която да извърши строителство на обекта.

Разгледайте снимки от актуалното състояние на алтернативния път при местността “Секирица”:

Виж също...

Loading...