Металните “сърца” в Брезник, Трън и Ноевци почти се изпълниха с пластмасови капачки, с които ще се подпомогнат болници

Металните “сърца” в градовете Брезник и Трън, както и брезнишкото село Ноевци почти са се напълнили, установи проверка на Zapadno.com.

Металното “сърце” на площад “9-ти септември” в Брезник може да поеме още малко пластмасови капачки. Това в центъра на Ноевци също е пред запълване. Двете метални “сърца” са изработени от ноевчанина Сашо Лозанов и бяха поставени преди няколко седмици. Те са част от кампанията “Капачки за бъдеще”, която цели чрез събраните пластмасови капачки да бъде закупено медицинско оборудване в малките градове на страната.

На територията на община Брезник е разположено и трето метално “сърце”, което се намира на улица “Андрей Михайлов” в града. То е поставено от местното дружество “Трейс Рисорсиз” и също е част от кампанията “Капачки за бъдеще”.

В Трънско има едно метално “сърце”, което се намира на площад “Владо Тричков” в общинския център Трън. Повече от половината от него е запълнено, но има място за още пластмасови капачки. “Сърцето” е изработено от трънския майстор Николай Станков и е част от кампанията за ремонт на детското отделение в болницата в град Перник.

Виж също...

Loading...