11 забележителности в град Брезник са показани на туристическа брошура с карта и информация за тях – СНИМКИ

Забележителности, които са разположени на територията на Брезник, са нанесени в туристическа брошура, предаде репортер на Zapadno.com.

Брошурата е изработена по проект “Магията на Граово”, който се финансира от Министерство на културата. “Картата е предназначена за пешеходните турове, екскурзии с ученици и младежи, както и за гости на Брезник. Към забележителностите има кратка информация за тях.”, поясни директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова.

Посетителите на музея могат да си вземат брошурата с картата, за да научат какво могат да разгледат в града. На книжния гид са поместени информация със снимки за Арката на 5-ти конен полк, паметникът на загиналите от 5-ти конен полк, паметникът на загиналите във Втората световна война, народно читалище “Просвещение-1870”, паметникът на Васил Левски, военния клуб, храм-паметникът “Свети Георги Победоносец”, Класното училище, средновековната църква “Света Петка”, паметната морена на загиналите в боя край Брезник по време на Сръбско-българската война и паметникът на загиналите в Сръбско-българската война през 1885 година.

Виж също...

Loading...