Изграждането на пазар в Трън ще излезе над 80 хиляди лева без ДДС и ще е с пазарна площ около 500 квадратни метра

Обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител за изграждане на пазар е обявила Община Трън, сочи справка в регистъра на Агенция по обществени поръчки.

Изграждането на пазар е заложено в капиталовите разходи на Община Трън за 2019 година, за което читателите на Zapadno.com научиха първи още през месец февруари. Пазарът ще се намира на улица “Петко Д. Петков” в Трън, където и сега всеки петък търговци опъват маси и сергии. Прогнозната стойност на обществената поръчка ще бъде 83 333 лева и 33 стотинки без включен ДДС.

Според техническата спецификация пазарът ще бъде открит и ще е с приблизителната пазарна площ около 500 квадратни метра. В него ще бъдат обособени 22 броя дървени, търговски павилиона с размери 300/300. Пазарът ще бъде ограден с декоративна дървена ограда. Предвидено е отводняване на цялата площ и изграждане на декоративна чешма. За осветяването на района са заложени три броя осветителни тела на електрически стълбчета. Достъпа до пазара се осъществява чрез входна арка, а за транспорта – дървена, портална врата. Настилката на открития пазар ще бъде от армиран, щампован бетон.

Виж също...

Loading...