Хора от село Ездимирци се оплакват от крави, които правят поразии по дворове, автомобили и пътища

Сигнали и жалба за крави, които се движат свободно в района на трънското село Ездимирци са подадени до общински съветник и общинската администрация в Трън. Това стана ясно на провелата се през изминалата седмица сесия на Общинския съвет в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

По време на заседанието общинският съветник Десислав Банков засегна темата и поясни, че е получил около 10 сигнала от хора в района на Ездимирци. Според сигналите кравите се движат свободно в района и навлизат в частни имоти, където правят поразии по дворове и автомобили, а дори се разхождат и по пътища.

Кметът на Община Трън поясни, че в администрацията е подадена жалба за проблема. В жалбата е описано име на конкретен човек, на който са кравите, но от Общината са на мнението, че това трябва да се докаже по марките на животните. Проведени са разговори и с ветеринарния лекар, който отговаря за общината, за да се предприемат мерки.

Кметът на Община Трън поясни още, че вече има предупредителен протокол за част от животните. “Но не се знае дали тези животни са само на този стопанин, на който сме съставили протокола.”, каза Цветислава Цветкова и добави, че е трябвало да се предприемат действия още тази седмица, но поради Африканската чума по свинете ветеринарните лекари са заети.

Виж също...

Loading...