Гостите на храмовия празник в двора на брезнишката пожарна команда бяха почерпени с питка от областния управител Ирена Соколова

Областният управител на Перник Ирена Соколова показа ролята си на добра домакиня на храмовия празник в двора на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник, видя Zapadno.com.

На 20 юли, когато се отбелязва Илинден, параклис “Свети Пророк Илия” в двора на пожарната команда на Брезник има храмов празник. По традиция и тази година брезнишките пожарникари поканиха колеги и гости за празника. Свещеници от Перник и отец Михаил Станкович прочетоха молитва, направиха водосвет и осветиха храната.

Пожарникарите пък почерпиха гостите с курбан, който се готви в двора на командата. Съдействие за почерпката оказа и самият областен управител на Перник Ирена Соколова. Видно от снимки в социалната мрежа Фейсбук, тя се погрижи всички да имат по парче от питката. В последните няколко години модата в политиката е политиците да бъдат по-близо до обикновените хора именно с подобни действия.

Сред официалните гости на събитието бяха още заместник-областният управител на Перник Иво Иванов, заместник-кметът на Община Брезник Иван Бъчваров, директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник комисар Емил Марков, кметът на Община Земен Димитър Сотиров и други.

Снимка: Ирена Соколова

Виж също...

Loading...