Магията на лятното кино на Брезник е зрителите да са на чист въздух, да хвърлят телефоните настрани и да гледат български филми

Лятното кино на град Брезник откри новия сезон на прожекциите с българския фантастичен филм “13-та годеница на принца”, предаде репортер на Zapadno.com.

С първата петъчна прожекция за 2019 година стартира сезонът, в който лятното кино ще предложи на зрителите хубави български филми. По традиция преди началото на филмите от гората на Бърдото, където е лятното кино звучат предимно български песни. Киното под звездите е изградено на Бърдото, а за всяка прожекция част от колектива на народно читалище “Просвещение-1870” подготвя мястото – монтират се лампи и се позиционира техниката, с която се излъчват филмите. Входът е свободен, както и изборът от напитки или храна, които желаещите могат да си носят със себе си.

Освен брезничани и гости на града да гледат филми на открито, има и друг замисъл на киното. “Магията е това – хората да се видят на чист въздух, да хвърлят телефоните настрани и да гледат класически български филми. Хората с нетърпение очакват да започне киното. Миналата седмица не успяхме заради лошото време.”, сподели секретарят на народно читалище “Просвещение-1870”.

Втората прожекция за това лято ще бъде българската комедия “Хитър Петър” или младежкият филм, заснет предимно с тийнейджъри от региона – “Преди 13”. Очаква се да бъдат излъчвани и нови български филми.

Виж също...

Loading...