Два щъркела от Брезнишко се възстановяват в София след удар от автомобил между Велковци и Ноевци, както и падане от гнездо в Бегуновци – СНИМКИ

Експерти от Регионална инспекция по околна среда и води-Перник реагираха незабавно на сигнал за блъснат от автомобил щъркел на пътя между брезнишките села Велковци и Ноевци. Сигналът е подаден през изминалата седмица на „зеления“ телефон на инспекцията в град Перник от гражданин, който впоследствие помогнал за залавянето на птицата, съобщиха за Zapadno.com от институцията.

Паднало от гнездото щъркелче в брезнишкото село Бегуновци е вторият случай, на който експерти от Регионална инспекция по околна среда и води-Перник са се отзовали в същия ден, когато се случил инцидентът с първата птица. С активното съдействие на кмета на Община Брезник и кметът на село Бегуновци, щъркелът е обгрижен и прибран.

Двете ранени птици са транспортирани незабавно за лечение в Спасителния център за диви животни в София. След възстановяването им ще се върнат в природата, поясниха от Регионална инспекция по околна среда и води-Перник.

Разгледайте снимки на една от спасените птици, които Регионална инспекция по околна среда и води-Перник предостави:

Виж също...

Loading...