Над 420 хиляди лева са необходими за ремонт на проблемния участък при ДЗРЧ-то в Брезник, по който ще се работи след осигуряване на финансиране

421 хиляди лева са индикативните средства, които са необходими за ремонт на частичните деформации по пътното платно на второкласния път 63 в отсечката между град Брезник и разклона за брезнишкото село Видрица, съобщиха специално за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

От месеци част от платното за движение в отсечката между Трън и Брезник, посока ДЗРЧ-то е сигнализирана с пътни знаци. Причината е огромна дупка, която се е образувала вследствие на частичните деформации по пътното платно. Деформациите се получиха в края на зимния сезон и на същото място, където миналата година бяха извършвани ремонтни дейности.

Темата с проблемния участък беше повдигната и на провелата се на 24 юли извънредна сесия на Общински съвет-Брезник. В края на заседанието общинският съветник Ваньо Добринов попита присъстващите представители на общинската администрация какво се случва с пътя. Съветникът поясни, че граждани повдигат въпроса за ремонт на участъка. От Община Брезник поясниха, че нямат информация и отсечката е част от Републиканската пътна мрежа.

Част от средствата, с които трябва да се извършат ремонтни дейности на участъка ще бъдат за изготвянето на технологичен проект. “Необходими са индикативно 421 хиляди лева за извършването на ремонт на частичните деформации по пътното платно на второкласния път II-63 Брезник-Трън в отсечката между град Брезник и разклона за брезнишкото село Видрица. От тях 21 хиляди лева са нужни за изготвянето на технологичен проект, а останалите 400 хиляди лева са необходими за изпълнението на ремонта на участъка.”, отговориха от Агенция “Пътна инфраструктура” на въпрос на Zapadno.com.

При осигуряване на целево финансиране ще бъде възложено изготвянето на технологичния проект, и след неговото одобряване ще бъдат изпълнени необходимите строително-монтажни дейности, добавиха още от Пътната агенция.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...