Деца от SOS приемните семейства в Брезник преживяха приятни емоции на летен лагер в Приморско

В периода от 6 до 13 юли двайсет и три деца от приемните ни семейства в София, Перник и Брезник бяха на летен лагер в Приморско, организиран от програма SOS детско селище София-Перник. Групата беше доста разнородна – най-малкият участник в лагера беше на 3 годинки, а най-големият – на 19 години. Въпреки това, всеки намери своето любимо занимание на плажа. За най-малките това бяха пясъчните фигури и водните пистолети, а за по-големите – плуването и плажният волейбол, съобщиха от SOS детски селища България.

За децата от Брезник това беше първата среща с морето и първото отделяне от приемните семейства за по-дълго време. “С децата посетихме и лунапарк в центъра на Приморско. Тук всички се забавляваха много. Караха бъги, качваха се на виенско колело и гондола, блъскащи се колички и люлки и влакче за най-малките. Последната вечер за всички имаше детска дискотека и нестинарска вечер в еко център „Родни простори“. Отвсякъде се чуваше много смях, вихреха се луди танци и много емоции при нестинарския танц.”, споделиха от SOS детски селища България.

На 13 юни децата се прибраха в приемните си семейства с много снимки, впечатления и спомени от летния лагер и готови за нови приключения с извънкласните дейности на програмата – басейн, риболов, конна езда и други.

Виж също...

Loading...