Доайенът-моторист от Ноевци Атанас Димитров: На пътя е важно да се спазва дистанция, дори да си с предимство по-добре изчакай

Правилата за движение по пътищата трябва да се спазват, особено от по-младите шофьори. В това е убеден доайенът-моторист от брезнишкото село Ноевци Атанас Димитров, предаде репортер на Zapadno.com.

72-годишният ноевчанин е на мотор от 1963 година. През годините той е управлявал различни марки мотори, сред които немският “Mz 175” и 50-кубикова “Явичка”. Дистанцията и спазване на правилата са важни без значение от годините натрупан опит на пътя. “Да внимават младите! Обвиненията са към старите, но аз мислим, че младите имат по-голема вина. Да се внимава на пътя. Дори да си с предимство, по-добре изчакай, отколкото да стане белята. Когато караш с бърза скорост трябва да се спазва дистанцията, в зависимост от времето. При мокро време увеличаваш двойно дистанцията. Трябва да си сигурен в спирачките, в осветлението и в себе си.”, сподели Атанас Димитров, който е сред членовете на мото клуб “Черногорски вълци”.

Възрастният моторист признава, че като млад е бил щур и не е давал много да има някого пред него. В онези години не е имало и бързи мотори като сегашните. Най-високата скорост, която е развивал на мотор е до 130 километра в час.

Виж също...

Loading...