Млади пътешественици от Брезник научиха ценни уроци за опазване на биоразнообразието при посещение в разсадника “Старият яз” – СНИМКИ

По време на лятната си ваканция група ученици от брезнишкото училище прекараха няколко часа в горския разсадник “Старият яз” към “Държавно горско стопанство-Брезник”, научи Zapadno.com.

Момчета от 9 клас, които членуват в клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова към брезнишкото средно училище “Васил Левски”, научиха ценни уроци за опазване на биоразнообразието в региона. При посещението си те бяха придружени от Борислав Борисов, който поддържа горския разсадник край Брезник. Горският служител сподели, че в Брезник всички етноси трябва да живеят и в разбирателство, като даде за пример различните дървесни видове които се развиват едно до друго зад паметника на инженер Стамен Димитров – лесовъдът, спомогнал за изграждането на разсадника.

От него учениците научиха още за задължението на всеки да опазва природата чиста. Пътешествениците разгледаха още растителни видове в топлия парник, а край езерото в разсадника нахраниха рибите и се подкрепиха с обяд. Борислав Борисов разказа още за богатото биоразнообразие в района на “Старият яз”.

По време на посещението, което е било определено като дата от самите учениците, групата си направи снимка около няколко брези, които се разклоняват от един корен. На паметника на инженер Стамен Димитров момчетата поднесоха цветя и си направиха обща снимка със своя домакин. Накрая пътешествениците си тръгнаха с подарък – по една малка туя, за която Борислав Борисов даде специални указания как да се отглежда. Освен това той остави добри впечатления в учениците, които има поставена от ръководителя им Аниела Асенова задача – да изготвят писмо, чрез което да се изискат сведения от Министерство на земеделието, храните и горите за инженер Стамен Димитров.

Разгледайте снимки от посещението на пътешествениците в горския разсадник край Брезник:

Снимки: Аниела Асенова

Виж също...

Loading...