Общините в страната могат да се включат в Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе в средата на септември

Платформата за регистрация за участие на Общините в Европейската седмица на мобилността за 2019 година е отворена, като регистрацията може да бъде направена чрез официалната интернет страница на кампанията, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

Информацията за дейностите в Европейската седмица на мобилността трябва да бъде въведена преди началото на кампанията на 16 септември 2019 година и може да бъде записана на български език. Всяка община може да участва в кампанията с изпълнението на един, два или и трите критерия – организиране на мероприятия по време на седмицата 16 – 22 септември, въвеждане на една или повече постоянни мерки, които да спомогнат прехода от личен автомобил към екологичен начин на придвижване, както и провеждането на Ден без автомобили на 22 септември, когато една или повече улици биват затворени за движение на автомобили. Градовете, отговорили и на трите критерия, могат да кандидатстват онлайн за наградата на Европейската седмица на мобилността.

Напомняме, че България ежегодно се включва в провежданата от Европейската комисия кампания „Европейската седмица на мобилността, като координатор на национално ниво е Министерство на околната среда и водите. Тази година мотото на Европейската седмица на мобилността е „Върви с нас!“. Мотото поставя темата на тазгодишното издание „Безопасно ходене и колоездене“ във фокус и ясно oчертава един вид транспорт, който твърде често се подценява – ходенето.

Виж също...

Loading...