ГЕРБ-Брезник ще подкрепи кандидатурата на Васил Узунов за кмет на Общината на предстоящите местни избори

Васил Узунов ще получи цялата подкрепа на политическа партия ГЕРБ-Брезник за предстоящите местни избори през есента. Той отново ще се яви на изборите за кмет на Община Брезник като независим кандидат, предаде репортер на Zapadno.com.

Кандидатурата му ще бъде подкрепена от общинската структура на политическа партия ГЕРБ-Брезник, която за първи път няма да излъчи свой кандидат за кмет. Решението за това беше взето на провелото се по-рано тази вечер номинационно събрание за местните избори, които ще се проведат на 27 октомври 2019 година. “В настоящата структура на политическа партия ГЕРБ в Брезник ни беше много трудно да се спрем на една обединяваща личност от структурата, от членовете, която да бъде номинирана за поста “кмет на Община”. Затова предлагам да подкрепим кандидатурата на в момента действащият кмет на Общината господин Васил Узунов – независим кандидат. Подкрепяме го, защото все пак в града забелязваме резултати през изминалите, ако не са 8 – двата мандата, в които вече е кмет, но поне вече последните 4-5 години има напредък, има раздвижвания, които удовлетворяват гражданите и затова се обединяваме около неговата кандидатура.”, поясни председателят на общинската структура на ГЕРБ-Брезник Лина Симеонова. С 16 гласа “за” и двама “въздържал се” предложението беше прието.

Васил Узунов е завършил висшето си образование в Шуменски университет със специалност “Национална сигурност”. От 1992 година до избирането му за кмет е работил в системата на МВР. В момента той е кмет на Община Брезник за втори мандат след победа на местните избори през есента на 2015 година, когато 54,73 на 100 от избирателите гласуваха за него.

Очаквайте още подробности от номинационното събрание – първо на страниците на Zapadno.com!

Виж също...

Loading...