merry christmas

Zapadno.com пожелава на своите читатели щастливи и топли празници!

Кметът на село Ноевци Асен Асенов отново ще участва в предизборната битка през есента, подкрепен от ГЕРБ-Брезник

Настоящият кмет на брезнишкото село Ноевци Асен Асенов ще участва в предстоящите местни избори през есента. Това стана ясно на провелото се по-рано тази вечер номинационно събрание на общинската структура на политическа партия ГЕРБ-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Поради промени в Изборния кодекс през 2015 година през настоящите местни избори ще се избира кмет на населени места с над 350 жители, а не както преди с над 100. “Тази година, по новия закон, номинация за кмет ще правим само в село Ноевци. Там жителите достигат необходимият брой, за да избират самостоятелно кмет. Моята лична номинация за кмет на кметство в село Ноевци е господин Асен Асенов.”, поясни председателят на ГЕРБ-Брезник Лина Симеонова. Други предложения за номинации за кметството в брезнишкото село не бяха направени по време на номинационното събрание. С 18 гласа “за” предложението за номинацията беше прието.

Местните избори ще се проведат на 27 октомври 2019 година. На предстоящите избори ще се избират кметове на кметства в 1 965 населени места на страната.

На провелото се номинационното събрание стана ясно още, че ГЕРБ-Брезник дава пълната си подкрепа на Васил Узунов за кмета на Общината. Прочетете още по темата в публикацията: ГЕРБ-Брезник ще подкрепи кандидатурата на Васил Узунов за кмет на Общината на предстоящите местни избори.

Виж също...

Loading...