Очаквано: Настоящият кмет на Община Трън Цветислава Цветкова ще се бори за втори мандат, подкрепена от ГЕРБ

Кандидатът за кмет на Община Трън от политическа партия ГЕРБ ще бъде Цветислава Цветкова. Това е решено на номинационно събрание на общинската структура на политическа партия ГЕРБ в Трън, което се е провело по-рано тази вечер, предаде репортер на Zapadno.com.

Цветислава Цветкова е настоящият кмет на Общината, която управлява от есента на 2017 година, когато в пограничния район се проведоха частични местни избори. Тогава тя спечели изборите след като получи 1 324 действителни гласове. Цветкова ще е кандидатът от ГЕРБ, който ще се яви на местните избори през тази есен. 11 човека пък са номинирани за общински съветници от листата на ГЕРБ, поясни за Zapadno.com областният координатор на ГЕРБ-Перник и кмет на Община Перник доктор Вяра Церовска.

Местните избори ще се проведат на 27 октомври 2019 година. В кметствата на трънските села Туроковци и Филиповци, където досега хората избираха кмет, тази есен няма да има избори. Причината е, че населението в населените места е под 350 жители. Според промени в Изборния кодекс през настоящите местни избори ще се избира кмет на населени места с над 350 жители, а не както преди с над 100.

Виж също...

Loading...