Ловната дружинка на град Брезник отстреля 10 пъдпъдъка за откриването на ловния сезон на дребен пернат дивеч

Общо 10 пъдпъдъка са били отстреляни от ловци от ловно-рибарска дружинка “Брезник” в началото на ловния сезон на дребен пернат дивеч, предаде репортер на Zapadno.com.

Председателят на дружинката Петър Петров е отстрелял 5 пъдпъдъка заедно със сина му Георги. Друг ловец от дружинката пък е отстрелял 3 пъдпъдъка и е пропуснал още толкова по време на ловния излет. Броят на отстреляните птици е нормален за последните няколко години. “В последните години това е нормално. Така се движи – на излет около 5 до 6 пъдпъдъка на човек. През месец март разселихме 27 яребици, а през юни – 34. Имаме програма, която се изпълнява – пролет и есен разселваме яребици.”, поясни председателят на ловно-рибарска дружинка “Брезник” Петър Петров. Към момента броят на яребиците в ловното поле на дружинката е достатъчен.

След провеждането на първия ловен излет, част от ловците на дружинката се почерпиха за откриването на ловния сезон в заведението “Ловна среща” в Брезник.

Ловно-рибарската дружинка на град Брезник наброява 62-ма ловци. Най-възрастният ловец е на 81 години, а най-младият – на 18-годишна възраст.

Виж също...

Loading...