Читателка показа как се замърсява Градската в Брезник, от общинската администрация са поръчали нови кошчета за отпадъци – СНИМКИ

Редовна и неприятна гледка с отпадъци в градския парк на Брезник по-известен като Градската показа читателката на Zapadno.com Пламена Карлова. От Община Брезник са наясно с проблема и поясниха, че там се почиства редовно.

Читателката изпрати до Zapadno.com няколко снимки, заснети дневно и вечерно време в Градската. На фотографиите се виждат множество отпадъци, които са по зелените площи и алеите в парка. Пламена Карлова поясни, че това е само малка част от мястото, където играят деца и редовно има отпадъци по земята.

Въпреки че Градската се почиства редовно от служители по чистотата към Община Брезник, отпадъци са извън кошчетата за боклук. През почивните дни отпадъците извън местата за изхвърлянето им в Градската са повече, тъй като в парка се събират и повече групи с хора.

Община Брезник е поръчала около 30 нови кошчета за отпадъци, които предстои да бъдат доставени. С тях ще бъдат подменени счупените вече такива. Ежегодно близо 30 кошчета в града се подменят, тъй като недобросъвестни граждани чупят поставените съдове за смет, поясниха от общинската администрация. Друг проблем, който се наблюдава в Градската е препълването на кошчетата с използвани памперси.

Разгледайте още няколко снимки на отпадъците, които читателката е заснела:

 

Виж също...

Loading...