Сдружение иска да отвори кабинети в бившата общинска болница на Брезник, където да извършва профилактика и лечение на диабет

Общински съвет-Брезник предстои да реши дали да предостави нежилищни помещения, публична общинска собственост на сдружение с нестопанска цел „Диабет Брезник-19” за възмездно право на ползване. Помещенията се намират в сградата на бившата общинска болница в град Брезник, а решението трябва да бъде взето на предстоящо заседание, съобщиха от Общинския съвет.

В края на месец юли в общинската администрация на Брезник е постъпила молба от управителя на сдружението с нестопанска цел “Диабет Брезник-19” за отдаване под наем на помещения в бившата общинска болница. Целта на сдружението е да подпомогне, както и създаде организация за осъществява проучване на проблемите на хората с диабет – профилактика, лечение, хранене и други дейности.

Предложението, което кметът на Община Брезник отправя към общинските съветници е да дадат съгласието си за отдаване под наем на две нежилищни помещения с преходна врата (бивш кабинет за зъбни снимки). Всяко помещение е с площ 12 квадратни метра и с обща полезна площ от 24 квадратни метра. Помещенията се намират на първия етаж в сградата. Месечната наемна цена да бъде 12 лева и 32 стотинки с включен ДДС, предлага още кметът.

През 2017 година Общински съвет-Брезник реши да се отдадат под наем нежилищни помещения в бившата болница на сдружението „Диабет-Перник – клон Брезник”. Тогава срокът за предоставянето им беше една година.

На предстоящото заседание на местния мини парламент ще бъдат разглеждани още 11 точки, които са включени в предварителния проект за дневен ред. Сесията ще се проведе на 26 август (понеделник) от 10:30 часа в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник.

Виж също...

Loading...