Кулинарна изложба във Велковци: „От градината до трапезата” ще е първото събитие в новата зала на читалището

Кулинарна изложба под надслов “От градината до трапезата” ще се проведе в народно читалище “Граовска пробуда-1928” в брезнишкото село Велковци, предаде репортер на Zapadno.com.

На кулинарната изложба ще бъдат показани всички продукти, които се произвеждат в една градина – домати, чушки, краставици, картофи, тикви, боб, царевица и други. Отделно ще има и кулинарни изкушения като погачи, баници и други домашно приготвени ястия. Тематичната изложба ще бъде първото събитие в ремонтираното помещение на първия етаж в сградата, поясниха от читалището.

В края на месец юни тази година беше завършен ремонтът на първия етаж на читалището във Велковци. Дейностите бяха финансирани с общински средства и пари от годишното дарение по Договора за сътрудничество между Община Брезник и минната компания „Асарел-Инвестмънт”, която е представена в региона чрез дружеството си “Трейс Рисорсиз”.

Кулинарната изложба “От градината до трапезата” ще се състои на 21 август (сряда) от 11:00 часа в читалището. Всички жители и гости на Велковци са добре дошли, за да видят и опитат какво ражда земята в региона.

Виж също...

Loading...