Ловец от Брезник показа как задължаващ от Закона блокиращ механизъм за оръжия не работи – ВИДЕО

Ловецът от Брезник Иво Михайлов показа нагледно как блокировки за пушки, които са задължителни, не вършат никаква работа, видя Zapadno.com.

Промяната в Закона е в сила от обнародването в “Държавен вестник” на 7 май 2019 година. “Параграф 35. В чл. 96 ал. 4 се изменя така: „(4) Лицата, получили разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях за ловни или спортни цели, пренасят огнестрелното оръжие без поставени в него или в зарядното устройство боеприпаси, а барута и капсулите по чл. 6, ал. 5, т. 1 и 2 – разделно. Оръжието се пренася в затворен транспортен куфар. Дългоцевното оръжие може да се пренася и в калъф със заключващо устройство на спусъка.“, гласи промяната, засягаща задължението за заключващ механизъм на пушката.

Брезничанинът Иво Михайлов засне няколкоминутно видео, което сподели в социалната мрежа Фейсбук. На него той показва как съгласно последните изменения притежателите на пушки трябва да използват заключващи устройства на оръжията, които всъщност се оказват безполезни. Само за 2 денонощие, видеото му е събрало близо 2 милиона и половина преглеждания във Фейсбук, а от bTV направиха репортаж по темата.

Във форумите на ловците мненията за новото въведение са различни, но по-голямата част от тях подкрепят това, което ловецът от Брезник показва и засяга.

Вижте какво показва Иво Михайлов в своето видео:

Виж също...

Loading...