Лошото състояние на пътя между общините Брезник и Сливница принуди фирма за пътнически превози да закрие курсовете за София

Курсовете от град Брезник за София и в обратната посока през град Сливница са преустановени от началото на месец август. Причината е неблагоприятното състояние на третокласен път 811 в отсечката между общините Брезник и Сливница, предаде репортер на Zapadno.com.

От 1 август маршрутното разписание Брезник – Сливница – София и София – Сливница – Брезник вече не се изпълнява. Съобщение за това е поставено и на спирката на площад “9-ти септември” в град Брезник. Бусове на частна фирма за пътнически превози возиха пътниците по няколко пъти на ден по маршрута. Част от отсечката е в много лошо състояние от години и дори леки автомобили се движат с ниска скорост при преминаването между сливнишките села Ракита и Гургулят. Пътната отсечка е в лошо състояние и към град Сливница.

Именно състоянието на пътя принудило превозвачът да спре курсовете. Фирмата вози пътници по маршрутната линия от 2001 година. Превозвачът е водил многократни разговори с организации и институции, които само обещавали, че от догодина ще има ремонт на пътя. “Просто е невъзможно да се изпълняват курсовете заради състоянието на пътя. Вече на 6-7 буса им се скъсаха шаситата и не издържаме финансово.”, споделиха пред Zapadno.com от фирмата за пътнически превози. Освен това нито една общинска администрация не е подпомагала със субсидии дейността за превоз на пътници по спряната линия.

През месец март тази година от Министерство на регионалното развитие и благоустройството заявиха, че предстои да стартира рехабилитацията на пътя между Сливница и Брезник, който осигурява връзка между Софийска област и Перник. Темата със стоянието на пътя беше подхваната и от народния представител от област Перник инженер Любомир Бонев.

Месец след това в отсечката между сливнишкото село Ракита и град Брезник бяха извършени частични ремонти на асфалтовата настилка. Дейностите обхванаха участък с дължина 3 километра и половина.

Виж също...

Loading...