Футболен клуб “Балкан” (Банище) спира да играе в областното първенство и ще се състезава в лигата по мини футбол

От есента футболен клуб “Балкан” (Банище) ще се състезава в лигата по мини футбол за област Перник. Това се налага, тъй като тимът няма финансовата възможност да продължи играта си в Областната футболна група, предаде репортер на Zapadno.com.

Наскоро стана ясно, че четири отбора в област Перник преустановяват играта си от тази есен. Един от тези отбори е тимът на брезнишкото село Банище. “Тази година отборът на Банище ще прекрати участието си в областните първенства, но ще участва в мини футболната лига. Сега в момента се създава лигата. Целта ни е да запазим съставът, за да може евентуално ако уредим финансиране в бъдеще от Община Брезник, да имаме готов отбор, а не тепърва пак да започваме отначало.”, поясни ръководителят на футболен клуб “Балкан” (Банище) Захари Крумов.

Срещите по мини футбол ще се играят на играща като например в пернишкия квартал “Проучване” и в други райони на град Перник. Мачове по селата няма да се играят, както в областните първенства. През месец септември ще се събират отборите, които ще се състазават в мини футболната лига.

Ръководителят на отбора е разочарован от обещания на определни хора. “Разочарован съм от обещания на някои хора, които обещаха да ни финансират, но в крайна сметка не се стигна до финансиране. Поради тази причина отборът няма как да продължи участието си в областното първенство. Няма финансовата възможност.”, поясни още Захари Крумов. Друга промяна в редиците на тима е преминаването на футболист от “Балкан” към наскоро сформираният футболен клуб “Ятак-Бучино” (Големо Бучино).

Футболният клуб “Балкан” беше възроден през 2018 година след известно прекъсване. В продължение на година отборът се състезаваше в областното първенство.

Виж също...

Loading...