Училището в Трън показа много добър резултат на задължителната матура за зрелостници, брезнишки ученици пък се представиха добре по английски

Училището в град Трън показа много добър среден успех на матурите по български език и литература. Средният успех от задължителните матури по същия предмет в училището на град Брезник пък е 3,88, научи Zapadno.com.

Средният успех и брой явили се на задължителни държавни зрелостни изпити от майската сесия е отразен в портала на отворените данни на България. Според данните зрелостниците от трънското средно училище “Гео Милев”, явили се на матурата по български език и литература, са със среден успех 5,00. 8 зрелостници са избрали да пишат на матура по география. Средният им успех е добър 4,01. Трима ученици пък са се явили на матура по биология и здравно образование, а средният им успех е 4,62.

Резултатите от матурата по български език и литература за зрелостниците в брезнишкото средно училище “Васил Левски” пък показват, че успехът е 3,88. Един ученик от същото училище се е явил на матура по история. Средният успех му е 3,36. Други 9 зрелостници са писали по география и средният им успех е 3,02. Един ученик пък се е писал по философия и е изкарал 4,01 среден успех. Двама зрелостници са избрали да пишат по биология и здравно образование. Средният им успех е 3,36. Добър среден успех на матурата по английски език са показали 9 възпитаници на брезнишкото училище. Средният им успех е 4,18.

Виж също...

Loading...